Kete muaj per te gjithe rajonin e Dibres

Ne kuadrer te Panairit Nderkombetar te Turizmit – ne datat 7-9 prill 2017 -  do te zhvillohen ne Tirane Ditet e Turizmit Dibran. Ne funksion te ketij panairi eshte menduar edhe organizimi per te rinjte e Qarkut Diber, i konkursit kreativ "Trego Bukurite e Vendlindjes Tende".

Konkursi eshte i hapur deri me date 5 prill 2017 ndersa me daten 8 prill ne qytetin e Tiranes do te shpallen fituesit e ketij konkursi. Per cdo Bashki te Qarkut Diber do te shpallet nje fitues, i cili do te nderohet me cmim nga bashkia perkatese ndersa ne nivel Qarku do te shpallet nje fitues qe do te nderohet me cmim nga ARZH2.

Qellimi i kesaj nisme eshte qe vete te rinjte e Qarkut te Dibres te promovojne bukurite e vendlindjes se tyre. Me kete konkurs kreativ duam te ndertojme te ardhmen e perbashket ne vendlindje, por edhe per te treguar se sa i shumellojshem eshte vendi yne. Aty cdo njeri mund ta gjeje veten si ne shtepine e tij, pavaresisht se prej nga vjen.

Pra, nese ke nje vend ku ti gjen nje kenaqesi te vecante, qetesi per te menduar dhe ku merr energji pozitive, provo me kameran tende ta prezantosh ne kete konkurs dhe na lejo te mesojme se cfare eshte vendi yt i dashur. Nuk behet fjale shume per perfeksion teknik apo per paisje speciale. Behet fjale per motive interesante, foto te kompozuara bukur dhe mbi te gjitha per shume kreativitet.

Postimi i fotos apo videos, bashke me nje pershkrim te shkurter mbi cfare  perfaqeson ajo, duhet te behet ne: https://www.vendlindja.al. Paraprakisht duhet bere rregjistrimi online, duke plotesuar edhe nje deklarim per pranimit te kushteve te pjesmarrjes.

Pas hedhjes se fotos ose videos je pjese e konkurimit.

Me pak klikime ti mund te shtosh informacionet qe duhen per ta bere vendlindjen tende te vizitueshme nga turiste dhe udhetare vendas e te huaj. Informacionet ne kete app mund te hidhet edhe nepermejet celularit, nese disponon nje smart-phone qe ka internet dhe GPS. 

Cfare duhet te kini parasysh? Fotot dhe videot duhet te jene bere prej jush  dhe te drejtat e autorit te ketyre fotove te perkasin ty. Pranohen vetem foto origjinale (jo foto te marra nga interneti). Nuk lejohet te behen ndryshime te permbajtjes se fotos (p.sh. montime te fotove ne kompjuter). Ti lejohesh te dergosh deri ne kater foto dhe nje video per cdonjeren nga kategorite qe jane prezantuar me poshte:

- fshat i bukur me perspektive si destinacion turistik;

- atraksion turistik (kulture, natyre, agro-biodiveristet etj);

- akomodim tradicional (bujtine, stan);

- ushqim tipik i zones (gatime te vecanta, nje restorant tipik);

- artizanate te vecanta;

- komunitete me tradita te vecanta;

Fituesit: Qellimi i projektit nuk eshte shpallja e fotos apo videos fituese, por destinacioni qe promovohet. Per kete arsye edhe sistemi i vleresimit eshte i thjeshte: Per cdo kategori, fshatrat, bujtina, restorante, ushqime tipike, artizanati, agrobiodiveristeti etj, do te klasifikohen 5 vendet e para ne varesi te pelqimeve (Like) te marra. Me pas, juria e ngritur per kete qellim do te verifikoje dhe vleresoje fituesit! Pra perpiqu te besh sa me shume miq per vendlindjen tende, qe te rritesh mundesine per te fituar!

Fituesit per cdo kategori do te perfitojne:

- Nje program marketingu per ti perfshire ne destinacionet turistike, dhe perfshirja ne paketen promocionale te turizmit malor per vitin 2017 nga AKT.

-Ne bashkepunim me bashki dhe projekte te vecanta do te vleresohen fitues ne nivel lokal, te cilet do te perfitojne projekte mbeshtetese per zhvillimin e turizmit dhe do te percaktohen dhurata te vecanta. 

-Platforma eshte teresisht e integruar ne Facebook, ku do te sherbeje si facebook app. Te gjitha postimet qe ju do te beni do te jene ne te njejten kohe edhe ne faqen e internetit qe eshte krijuar enkas per kete nisme www.vendlindja.al.

Mos harroni koha e dorezimit te fotove dhe videove per fazen e pare te konkursit eshte deri me 5 prill 2017. 

Trego vlerat e Dibres eshte nje inisiative promovuese e ARZH2 dhe Bashkive Diber, Bulqize, Klos dhe Mat.

Platforma e ketij konkursi eshte krijuar nga Ministria e Turizmit, AKT dhe projektet e bashkepunimit te GIZ, UNDP dhe Instituti Kanadez i Teknologjise. 

Ju mund informheni ne facebook https://www.facebook.com/tregovendlindjen ose ne www.vendlindja.al 

"Stimulimi me interes turistik dhe promovimi i ngritjes së interesave turistiko – kulturor si, shtigjet, udhët dhe inteneraret turistike në zonën Pëllumbas – Shëngjergj – Mali me Gropa – Bizë (Bashkia Tiranë)- Guri i Bardhë – Lugina e Vashës ( Bashkia Klos)" 

Projekti konsiston në: 

1.   Ndërtimin e dy ballkoneve panoramike, si edhe sistemimin e territorit përpara shkollës së parë shqipe të rrethit të Tiranës, Shëngjergj

2.   Ndërtimin e një parkimi makinash për turistët malorë në Shëngjergj

3.   Restaurimin e dy lapidarëve ekzistues

4.   Vendosjen e tabelave orientuese përgjatë rrugës në zonën Pëllumbas – Shëngjergj – Mali me Gropa – Bizë ( NJQV Tiranë)- Guri i Bardhë  – Lugina e Vashës ( NJQV Klos). 

5.   Pastrim, sistemim dhe evidentim i disa shtigjeve që të cojnë në monumentet natyrore  në zonën Pëllumbas – Shëngjergj – Mali me Gropa – Bizë ( NJQV Tiranë)- Guri i Bardhë  – Lugina e Vashës (NJQV Klos).

Burimi i financimit: FZHR  

 

Panairi i organizuar ne Qytetin e Rrogozhines te premten e 23 dhjetorit, nje aktivitet i Agjencise per Zhvillim Rajonal 2 dhe CNVP (Connecting Natural Values People), SWEDEN, FLED Project dhe Bashkine Rrogozhine. Ne panair merrnin pjese fermere te zones te cilet pervec ekspozimit, shitjes dhe promovimit te produkteve te tyre jane bere pjese edhe e diskutimeve ne seminarin e organizuar ne te njejten dite nga Agjencia per Zhvillim Rajonal 2 me teme: “Zhvillimi modern agro-industrial dhe zhvillimi i turizmit në harmoni të plotë me mjedisin dhe me ndryshimet klimaterike, kusht themelor për një jetë më të begatë në zonat e ulëta dhe bregdetare”

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2 ka zhvilluar në qytetin e Rrogozhinës, te premten e 23 dhjetorit, seminarin ndër-rajonal me temë: Zhvillimi modern agro-industrial dhe zhvillimi i turizmit në harmoni të plotë me mjedisin dhe me ndryshimet klimaterike, kusht themelor për një jetë më të begatë në zonat e ulëta dhe bregdetare”.

Në këtë seminar merrin pjesë, Zv. Ministi i Bujqësisë Z, Gjoke Jaku, Kryetari i Këshillit të Qarkut Tiranë, Aldrin Dalipi, Kryetari i Bashkisë Rrogozhinë, Beqir Nuredini, perfaqesues të trupit diplomatik etj. 

Në seminar janë diskutuar temat të ndryshme si: “Ruajtja e ekulibreve midis veprimtarisë njerëzore dhe mjedisit kusht themelor për të zvogëluar rreziqet nga ndryshimet klimaterike dhe fatkeqësitë e tjera natyrore”, referuar nga Sadedin Limani; 

“Zhvillimi urban dhe rural si një unitet harmonik, faktor mbështetës në zhvillimin ekonomik e shoqëror në Bashkinë Rrogozhinë”, referuar nga Jetnor Haxhiaj; 

“Zhvillimi i agroindustrisë në Bashkinë Rrogozhinë, në përputhje me prodhimet tradicionale dhe kushtet klimaterike e mjedisore një potencial që duhet shfrytëzuar në mënyrë racionale”; 

“Integrimi i Shqipërisë në BE një mundësi reale për sigurimin e financimeve të projekteve”.

“Organizimi, përpunimi dhe shkëmbimi i të dhënave factor i rendësishëm për një partneritet efektiv dhe të qëndrueshëm midis bashkive dhe AZHR2”; 

 “Teknologji të reja në projektimin dhe ndërtimin e rrugëve. Rruga bregdetare Divjakë-Qerret një mundësi reale për zbatimin e tyre”

Promovim i produktit vendas ka qene aktiviteti i organizuar te merkuren e 21 dhjetorit ne Galerine Kombetare te Arteve. Te 4 Agjencite per Zhvillim Rajonal, ajo e Tiranes, Shkodres, Vlores dhe Korces, si dhe Agjencia per Zhvillim Ekonomik Rajonal, ne bashkepunim me Organizaten Shqiptare te Sommelierise, kane bere bashke kantinat me te njohura shqiptare per produktet e tyre. Nga vreshtat me te njohura, me produkte te zgjedhura, si nje buqete urimi, kantinat Kallmet (Lezhe), Duka (Ishem), Bardha (Marikaj), Skenderbeu (Durres), Belba (Kavaje), Driza (Fier), Caco (Pogradec), Balaj (Vlore), Korca 2000 (Korce), Arberi (Miredite), Faba (Fier), Kapo (Vlore), Jarazi (Permet), Totoni (Permet), Toro (Roskovec), Kokomani (Shijak), Herta, Dervishi e Gjeci (Shijak), kane uruar festa te gezuara dhe nje Vit te Ri te mbare. Gjithashtu anetare te Organizates Shqiptare te Sommelierise kane marre certifikatat e trajnimit per, Nivel i Pare per Somelier dhe Trajnim i Pjesshem per Somelier.

Partnerët

 • minturizmit.jpg
 • 4.jpg
 • Min-Infrastruktures-energjise.jpg
 • ADC-Logo.jpg
 • MIn-bujqesi.jpg
 • 7.jpg
 • SDC-Logo.jpg

Thirrje për Projekte

 • Thirrja per aplikime Janar 2017
 • Thirrja per aplikime Shkurt 2017
 • Thirrja per aplikime Mars 2017
 • Thirrja per aplikime Prill 2017

 

Fotogaleria

Foto nga Aktivitetet

 

Abonohu

Kontakt

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2
Adresa: Rr. Skënderbej 6/1/7
Tirana, ALBANIA

Mail: info@rda2tirana.org.al