Ministria e Bujqësisë dhe Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural AZHBR shpallin fituesit paraprak të masave direkte për vitin 2018 të fondeve mbështetëse.

Fondi ,sipas të dhënave zyrtare,  ishte 20 milion euro për këtë vit ku 50%  e tyre shkuan për subvencionet e fermerëve dhe blegtorëve dhe pjesa tjetër në investimet në agropërpunim, magazinim, linja prodhimit.

Ministria e Bujqësise deklaroi se numri i fituesve në raport me aplikantët është shumë i lartë, rreth 30 % me shume krahasuar me vitin e kaluar.

Ministri z. Niko Peleshi është shprehur optimist në lidhje me gjithë proçesin e skemës kombëtare të mbështetjes financiare, e cila ka nxjerrë fitues dhe përfitues të granteve dhe subvencioneve një pjesë shumë të madhe të aplikuesve. Numri i kënaqshëm i tyre dëshmon për një proçes të rregullt, të thjeshtë dhe shpresëdhënës për ngritjen, fuqizimin dhe modernizimin e ekonomisë rurale në vend.

 

Listat e renditjes paraprake të aplikantëve

Klikoni tek secila kategori për të lexuar përfituesit :

Masa 1: Mbjellje e mollës

Masa 2: Mbjellje e qershisë

Masa 3 :Mbjellje Arrash

– Mbjellje arrash

– Mbjellje Arrash pas Rialokimit

Masa 4 :Mbjellje Lajthi dhe Shegë

– Mbjellje lajthi dhe shegë

– Mbjellje Lajthi dhe Shege pas Rialokimit

Masa 5: Mbjellje gështenje

Masa 6: Mbjellje Ullishteje

– Mbjellje ullishteje

– Mbjellje Ullishte pas Rialokimit

Masa 7: Plotësim i numrit të bimëve në ullishte të degraduara

Masa 8: Mbjellje agrume

Masa 9: Mbjellje vreshti

Masa 10: Mbjellje luleshtrydhe

Masa 11:Mbjellje bime medicinale aromatike

– Mbjellje bime medicinale aromatike

– Mbjellje Bime Medicinale Aromatike pas Rialokimit

Masa 13: Ujitje me pika

– Ujitje me pika

– Ujitje me Pika pas Rialokimit

Masa 14: Instalimi i sistemit të ngrohjes me palete

– Masa 14: Instalimi i sistemit të ngrohjes me palete

– Masa 14: Intalimi i sistemit te ngrohjes me pelete pas Rialokimit Maj 2018

Masa 15: Zevendesim i plastmasit ne sera ekzistuese

Masa 16:Prodhim i bostanoreve ne tunele

– Prodhim i bostanoreve ne tunele

– Prodhimi i Bostanoreve ne Tunele pas Ralokimit

Masa 17: Rrjeta per mbrojtje prodhimi

Masa 18:Polenizimi i kulturave perimore ne sera

– Masa 18: Polenizimi i kulturave perimore ne sera

– Masa 18: Polenizimi i kulturave Perimore ne Sera pas Rialokimit Maj 2018

Masa 19: Instalim ne sera per automatizim dhe sensore

Masa 25: Implementimi dhe certifikimi Global GAP

Masa 26: Per standardet IFS BRC dhe ose FS

Masa 27: Ferm BIO pas Ralokimit

– Masa 27: Ferm BIO

– Masa 27: Ferm BIO pas Rialokimit Maj 2018

Masa 28: Standardi ISO 22000.2005

Masa 30: Për lindje në të imta dhe gjedh

Masa 31: Ene te certifikuara per shperndarje qumeshti

Masa 37: Mbeshtetje e dorezim prodhimit te qumeshtit te lopes

Masa 38: Mbeshtetje e Bletarise

– Masa 38: Mështetje e bletarisë

– Masa 38: Mbeshtetje e Bletarise pas Rialokimit Maj 2018

Masa 41: Mbështetje për pikat e grumbullimit dhe fermerët për vlerën e fidanëve të perimeve

Masa 42: Dorëzim prodhimi peshkimi

Masa 43: Mbjellje të lashta

 

Partnerët

 • ADC-Logo.jpg
 • Min-Infrastruktures-energjise.jpg
 • minturizmit.jpg
 • 7.jpg
 • MIn-bujqesi.jpg
 • 4.jpg
 • SDC-Logo.jpg

Thirrje për Projekte

 • Thirrja per aplikime Janar 2017
 • Thirrja per aplikime Shkurt 2017
 • Thirrja per aplikime Mars 2017
 • Thirrja per aplikime Prill 2017

 

Fotogaleria

Foto nga Aktivitetet

 

Abonohu

Kontakt

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2
Adresa: Rr. Skënderbej 6/1/7
Tirana, ALBANIA

Mail: info@rda2tirana.org.al