Agjencia për Zhvillim Rajonal 2 ka zhvilluar në qytetin e Rrogozhinës, te premten e 23 dhjetorit, seminarin ndër-rajonal me temë: Zhvillimi modern agro-industrial dhe zhvillimi i turizmit në harmoni të plotë me mjedisin dhe me ndryshimet klimaterike, kusht themelor për një jetë më të begatë në zonat e ulëta dhe bregdetare”.

Në këtë seminar merrin pjesë, Zv. Ministi i Bujqësisë Z, Gjoke Jaku, Kryetari i Këshillit të Qarkut Tiranë, Aldrin Dalipi, Kryetari i Bashkisë Rrogozhinë, Beqir Nuredini, perfaqesues të trupit diplomatik etj. 

Në seminar janë diskutuar temat të ndryshme si: “Ruajtja e ekulibreve midis veprimtarisë njerëzore dhe mjedisit kusht themelor për të zvogëluar rreziqet nga ndryshimet klimaterike dhe fatkeqësitë e tjera natyrore”, referuar nga Sadedin Limani; 

“Zhvillimi urban dhe rural si një unitet harmonik, faktor mbështetës në zhvillimin ekonomik e shoqëror në Bashkinë Rrogozhinë”, referuar nga Jetnor Haxhiaj; 

“Zhvillimi i agroindustrisë në Bashkinë Rrogozhinë, në përputhje me prodhimet tradicionale dhe kushtet klimaterike e mjedisore një potencial që duhet shfrytëzuar në mënyrë racionale”; 

“Integrimi i Shqipërisë në BE një mundësi reale për sigurimin e financimeve të projekteve”.

“Organizimi, përpunimi dhe shkëmbimi i të dhënave factor i rendësishëm për një partneritet efektiv dhe të qëndrueshëm midis bashkive dhe AZHR2”; 

 “Teknologji të reja në projektimin dhe ndërtimin e rrugëve. Rruga bregdetare Divjakë-Qerret një mundësi reale për zbatimin e tyre”

Partnerët

 • 7.jpg
 • 4.jpg
 • SDC-Logo.jpg
 • minturizmit.jpg
 • ADC-Logo.jpg
 • MIn-bujqesi.jpg
 • Min-Infrastruktures-energjise.jpg

Thirrje për Projekte

 • Thirrja per aplikime Janar 2017
 • Thirrja per aplikime Shkurt 2017
 • Thirrja per aplikime Mars 2017
 • Thirrja per aplikime Prill 2017

 

Fotogaleria

Foto nga Aktivitetet

 

Abonohu

Kontakt

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2
Adresa: Rr. Skënderbej 6/1/7
Tirana, ALBANIA

Mail: info@rda2tirana.org.al