Përgjatë dy ditëve, me 8-9 Qershor, Pazari i Ri ka qenë destinacioni më i preferuar i Kryeqytetit, jo vetëm për pazaret e zakonshme. Për të dytin vit radhazi Agjencia për Zhvillim Rajonal 2 në bashkëpunim me katër bashkitë e Qarkut Dibër, organizuan Panairin Ditet Dibrane dhe Matjane në Tiranë. Më shumë se 50 subjekte përfaqësues të këtij qarku, agrobiznese, hotele, restorante, artizane, shtëpi pritëse, turizëm familjar, guida turistike, qendra te veçanta rekreacioni, prodhime artizanale, ushqime tradicionale; agroindustri, prodhime të vecanta, objekte të rralla dhe natyrisht nje aktivitet i pasur artistik me grupe popullore te zonës janë prezantuar në qendër të Tiranës. Festa e Qershisë ka qenë tema e panairit të këtij viti, nisur nga sezoni në të cilin jemi, por edhe nga fama e mirë qe ky produkt i Dibrës gëzon. Siç ndodhi edhe vitin e kaluar, edhe sivjet, produktet dibrane dhe matjane janë shijuar dhe kërkuar nga vizitorët e shumë të panairit. Prandaj synimi është që kjo tradite të vazhdojë edhe vitet e ardhshme.

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2 falenderon përzemërsisht për bashkëpunimin të gjithë partnerët e saj në këtë event:

Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit, Z. Blendi Klosi për mbështetjen dhe praninë

Bashkitë Dibër, Mat, Bulqize e Klos si partnerët të përhershëm në përmbushjen e qëllimit tonë, atë të zhvillimit të Rajonit 2. 

Bashkinë Tiranë 

TID Tirana

AADF - Fondi Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim

CNVP  Dibër që ka vite që punon për promovimin e vlerave dhe produkteve të këtij Qarku

ALCDF

Trupën e Cirkut Dibran 

Grupet e artistëve që i dhanë ngjyrat e traditës kësaj feste

Partnerët

 • minturizmit.jpg
 • 4.jpg
 • MIn-bujqesi.jpg
 • SDC-Logo.jpg
 • Min-Infrastruktures-energjise.jpg
 • ADC-Logo.jpg
 • 7.jpg

Thirrje për Projekte

 • Thirrja per aplikime Janar 2017
 • Thirrja per aplikime Shkurt 2017
 • Thirrja per aplikime Mars 2017
 • Thirrja per aplikime Prill 2017

 

Fotogaleria

Foto nga Aktivitetet

 

Abonohu

Kontakt

Agjencia për Zhvillim Rajonal 2
Adresa: Rr. Skënderbej 6/1/7
Tirana, ALBANIA

Mail: info@rda2tirana.org.al